L'alícia cau al mar

El realisme fantàstic és un corrent que apareix en la narrativa a partir dels anys seixanta. Es caracteritza per situar-se en un món real i versemblant, amb elements meravellosos o màgics, els quals no estan relacionats necessàriament amb la tradició popular. Alguns dels escriptors d'aquest moviment són:
  • Astrid Lindgren (1907-2002,escriptora sueca creadora del personatge de Pippa Langstrumpf, 1941)
  • Christine Nöstlinger(1936,autora austríaca, creadora d’un clàssic com ara (Konrad, o el nen que va sortir d’una llauna de conserva, 1975)
  • Gianni Rodari(1920-1981),(Contespertelèfon,1962oMolteshistòriesperjugar,1971)
  • RoaldDahl(1916-1990), (anglés ,autor de The Gremlims, 1944; Jamesiel préssec gegant, 1967; Les bruixes, 1983; Matilda, 1988)
En aquest cas parlem de Gianni Rodari a través del text l'Alícia cau al mar. Aquest conta la història d'una xiqueta que volia convertir-se en peix. A l'Alícia li agradava molt nadar i un dia va trobar un noi, al qual li va preguntar si sabia que s'havia de fer per convertir-se en peix. Aviat este va entrar a l'aigua i es va convertir en dofí, demostrant que era molt fàcil aconseguir-ho.


Com es pot observar, la historia es contextualitza en un escenari de realitat. No obstant això, apareix un element de fantasia: el noi que es converteix en dofí. Aquest fet crida molt l'atenció i més als nens. És per això que els llibres de realisme fantàstic poden ser bones eines per a oferir als lectors principiants. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

El conte embastat

Ajudar als nens a esdevenir LECTORS

LA LITERATURA