LA LITERATURA

Què és la literatura?

Imatge relacionadaMoltes vegades hem escoltat aquesta paraula, a l'escola, a l'institut... 

Però, què és la literatura? Alguna cosa relacionada amb els llibres, estudiada a les assignatures de llengua, entre altres?

Doncs bé, la literatura és l'art de compondre obres escrites què segueixen una sèrie de característiques determinades segons el període històric en què se situe. A més a més, aquest terme té diferents interpretacions com conjunts d'obres que engloben una època, una llengua, una cultura, un tema, un gènere literari, etc.

La literatura i els seus components seran el tema principal del qual es parlarà en aquest blog. Així mateix, dins d'aquest art lingüístic, es tractarà en especial aquella literatura què està dedicada als més menuts de la societat, els xiquets.

¿Existeix una literatura infantil?

Resultat d'imatges de michel tournier
Michel Tournier
Tournier planteja aquesta qüestió a través d'un article. En aquest no contesta de manera clara a la pregunta del títol, però explica que no li agrada la literatura què està reconeguda com a infantil. Això és degut a molts aspectes entre els quals destaquen els estereotips què presenten els llibres dedicats als infants. Aquest autor explica que la literatura infantil hauria de presentar-se a través de relats breus, nets i en els que els esdeveniments succeïsquen ràpidament.

Tournier denuncia que no hi ha editorials dedicades a la literatura infantil. A més, que s'han publicat moltes obres accessibles als xiquets i en la realitat s'han escrit per a ells, com per exemple La caputxeta vermella. 

Personalment estic d'acord amb l'opinió que presenta Michel Tournier en el seu article, ja que la literatura infantil hauria de ser lliure d'artificis, estereotips, etc. A més, aquesta hauria d'estar plenament dedicada als xiquets i a la societat que els rodeja.

Resultat d'imatges de literatura infantil


Per tant, i per acabar, es pot definir la literatura infantil per aquella obra estètica destinada a un públic infantil que té com a objectiu la sensibilització dels més menuts i és un mitjà de la capacitat creadora i lúdica del llenguatge. És important que aquesta responga a les necessitats i exigències dels lectors.




Tournier, Michel. (1982). Existeix una literatura infantil.

Comentarios

  1. Es valorarà molt positivament portar l'assignatura al dia, Maria. T'has quedat en la primera entrada!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Ajudar als nens a esdevenir LECTORS

El conte embastat

Les endevinalles