Jordi Raül Verdú

Jordi Raül Verdú (1960) és un escriptor alcoià què imparteix cursos de tècniques i metodologia de l'animació lectora a docents, pares i mares. Fa moltes sessions de contacontes i es caracteritzen per ser representades moltes vegades en el mateix lloc on ocorren els fets (muntanyes, coves, etc.). Aquest autor va començar a escriure perquè un dia quan va eixir amb els seus alumnes al bosc, aquests li van demanar una història. Aquest, amb els monuments que tenia al voltant, va anar inventant-se històries. Des d'aquell moment va començar a investigar sobre històries de la seua cultura.

Quant a l'animació lectora que han fet els meus companys, han representat tres històries: Els Fantasmes del Mas de Tetuan, El jugador de Petrer i El dinosaure del menjador. Ha sigut una representació molt entretinguda i divertida. A més, han sabut cridar l'atenció dels espectadors amb les seues disfresses i escenes. A més, una tècnica a destacar és el fet que els personatges dels llibres havien eixit d'aquests i el narrador havia de trobar-los.

Quan a la correcció del llenguatge emprat, com que els actors són castellanoparlants, han aparegut alguns castellanismes. No obstant això, en general han utilitzat un llenguatge amb molta cura, correcte, fluid. Cal destacar que encara que hi han hagut molts personatges, els canvis d'escena han sigut molt ràpids i han aconseguit que l'oient no perga el fil en cap moment.

Per acabar, quant a propostes de millora es plantegen els següents punts:
  • Evitar les rialles en mig de la representació, ja que lleva la professionalitat de l'obra representada. Per a evitar-ho, cal assajar moltes vegades abans de representar-ho davant del públic real.
  • Representar els personatges amb més emoció. Per exemple, el dinosaure xicotet no pareixia un xiquet i parlava amb molt poca intensitat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El conte embastat

Ajudar als nens a esdevenir LECTORS

LA LITERATURA