Joan Pla


Resultat d'imatges de joan plaJoan Pla (Artana - 1942) és professor, escriptor de novel·les juvenils i infantils i realitza activitats d'animació lectora a centres d'educació primària i secundària. L'any 1980 va rebre el premi Malva-rosa per la  seua primera obra, la qual s'anomena No fiqueu llorers sobre el meu nom (1980). Així mateix, la seua obra més reconeguda és Mor una vida es trenca un amor (1981), la qual representa el realisme crític. Per últim, ha escrit més de seixanta publicacions, què han sigut traduïdes en diferents idiomes.



Quant a l'animació lectora que han representat els meus companys sobre aquest autor, han fet un teatre dels llibres Mussa, el fill de Barba-rossa, El tresor de Barba-rossa i La venjança dels criptosaures i El caragol Fredolic. Aquesta animació s'ha basat en les ombres. És una tècnica molt inusual que capta l'atenció de l'oient, ja que ha de fixar-se en les ombres per poder encertar allò del que tracta la representació. Cal destacar els materials acolorits que es reflectien en el llençol per donar els efectes d'un vaixell, un pardal, un caragol, etc. Així mateix, al final de la història tots els personatges ixen de les ombres i es mostren davant del públic per parlar d'ells, fet que ajuda als receptors veure la realitat que s'amagava darrere de la tela.



Per acabar, com a propostes de millora es destaquen els següents punts:
  • Practicar els efectes de les ombres amb anterioritat en les mateixes condicions que es tindran el dia de la representació oficial. D'aquesta manera es poden preveure possibles inconvenients i així solucionar-los.
  • Agafar més espai per fer les ombres més clares, ja que tenien poc lloc per posar la llum i es veien molt distorsionades les imatges.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El conte embastat

Ajudar als nens a esdevenir LECTORS

LA LITERATURA