Hans Christian Andersen


Andersen-hc.jpgHans Christian Andersen (1805-1875) va ser un escriptor danés famós pels més de cent cinquanta contes infantils que va escriure. En els seus contes destaca l'ús d'un llenguatge quotidià i l'expressió de sentiments i idees que anteriorment es pensava que no tindrien cabuda en la ment d'un xiquet. A més, les seues obres han sigut traduïdes a més de vuitanta idiomes i adaptats a obres de teatre, ballets, pel·lícules i obres de pintura i escultura. 
Quant a l'animació lectora que han representat els meus companys, han realitzat un teatre de titelles dels contes L'aneguet lleig, El soldadet de plom i La sireneta. Ha sigut una representació que ha durat uns vint minuts i ha sigut molt entretinguda, ja que les històries que s'han representat són conegudes per tota mena de públic.


Cal destacar el decorat tan vistós que han dissenyat, ja que aquest tenia forma de castell i estava fet de catró. A més a més, han utilitzat confeti per simular pols màgica què transportava els personatges als contes què anaven a representar-se.

D'altra banda, el català que han emprat no ha sigut 100% normatiu del català estàndard. Encara que ho han intentat, com que es tracta d'actors castellanoparlants, no han pogut aconseguir-ho tota l'estona. No obstant això, el seu discurs ha sigut molt fluid i gens pesat.

Per acabar, es proposen a millorar els següents aspectes:
  • Com que es tracta d'una representació d'obres molt conegudes, s'hauria de donar molta intensitat, emoció i un toc d'originalitat per no avorrir a l'oient.
  • Minimitzar els talls i moments d'espera entre canvi i canvi d'escena, per no perdre l'atenció del receptor.
  • Practicar la representació moltes vegades abans, ja que d'aquesta manera es demostra més tranquil·litat, menys vergonya i més normalitat a les escenes.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El conte embastat

Ajudar als nens a esdevenir LECTORS

LA LITERATURA