Teresa Broseta

Com ja hem parlat en aquest blog sobre Teresa Broseta (1963), és escriptora de narrativa, poesia i teatre infantil, juvenil i d'adults. És llicenciada en ciències de l'Educació i Filologia Hispànica. Va començar escrivint poesia, ja que com ella mateixa diu, "és més curteta i senzilla". Va rebre el Premi Carmesina de narrativa infantil l'any 2001 per La botiga del Carme. 

Quant a l'animació lectora que van fer les meues companyes sobre aquesta autora, es van representar quatre obres: El gall despistat, Quin oratge farà demà?, No puges a l'andana i Unes vacances de profit!.  Totes aquestes obres van ser presentades a través d'objectes, és a dir, es presentaven objectes relacionats amb els llibres (com per exemple un paraigua) i a partir d'ahí, es contaven aquests.



Cal destacar el fet que Teresa Broseta haja participat en l'animació. L'autora ha fet un vídeo en el qual es dirigia al personatge que estava en escena i li explicava un poc la seua vida i li donava la notícia de què li havia enviat una caixa què contenia tots els materials que introduirien les històries.

Encara que s'han presentat alguns problemes en els àudios, en general ha sigut una animació lectora molt vistosa i cridanera per als oients, ja que fins i tot una història ha passat entre aquests. Els decorats han contextualitzat molt bé el contingut que es volia donar a conéixer i a més han sigut molt innovadors. A més, permetien imaginar molts efectes ficticis com la presència de fantasmes en l'andana de la casa, etc.



Per acabar, quan a les propostes de millora, destacar els següents punts:
  • Utilitzar un llenguatge normatiu, ja que s'han dit molts castellanismes.
  • Preparar amb més cura els efectes de so, ja que d'aquesta manera es poden evitar imprevists.
  • No riure mentre s'està actuant, ja que dóna la sensació de poca professionalitat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El conte embastat

El dinosaure

Gabriel Janer Manila