Gabriel Janer Manila

Gabriel Janer Manila (1940) és mestre, catedràtic i escriptor de la llengua catalana. Té una obra molt àmplia i inclou novel·les per a xiquets i joves, narrativa per adults, teatre, assaig i llibres didàctics. Totes les seues obres tenen en comú la sensibilitat pels dèbils, un sentiment profundament ecològic, una atenció particular als problemes de caire social, un refús total de la violència i un clam a favor de la solidaritat entre altres. Així mateix, presenta al lector lirisme i un llenguatge delicat i poètic. 


Quant a l'animació lectora que han fet els meus companys sobre aquest autor, van representar els llibres El cavall, Les aventures d'en Pere Pistoles i finalment, Recorda't dels dinosarures, Anna-Maria. Els han representat amb titelles fetes amb calcetins, fet que divertia molt als oients, ja que les titelles movien la boca per a parlar i era més entretingut. A més a més, utilitzen onomatopeies per cridar l'atenció del receptor i ho han aconseguit.



Pel que fa al llenguatge emprat, han utilitzat un català estàndard constantment. Cal destacar que com que utilitzaven les titelles, podien llegir el guió per a guiar-se en qualsevol moment. D'aquesta manera no és necessari aprendre el text de memòria i facilita la feina.

Per acabar, quant aspectes per a millorar es proposen els següents punts:
  • Assegurar el material a utilitzar i la zona on es treballa. D'aquesta manera s'evita que caiguen les taules i hi haja algun accident.
  • Animar més al lector, fer-lo partícip de l'obra. D'aquesta manera es manté constantment al lector enganxat a l'obra.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El conte embastat

El dinosaure