Silvestre Vilaplana i Barnés

Silvestre Vilaplana (Alcoi, 1969) és llicenciat en Filologia Catalana i professor a un centre d'Educació Secundària. Escriu llibres de diversos gèneres, però destaca la narrativa i la poesia. Va rebre el premi Crítica Serra d'Or l'any 2006 i el premi Alfons el Magnànim l'any 2011. Finalment, l'any 2016 va ser obtenir el Premi de Novel·la Vila de Tiana-Memorial Agustí Veí per Els ossos soterrats.

Quant a l'animació lectora que han fet els meus companys sobre aquest autor, han representat l'obra Les cendres del cavaller. Aquesta obra narra en primera persona la vida de Joanot Martorell: la lluita per conquerir Nàpols al costat d'Alfons Magnànim, les intrigues viscudes com a conseller del príncep de Viana i finalment, les relacions amb el seu cunyat Ausiàs March. En concret, han realitzat una representació teatral sobre les escenes més representatives d'aquest llibre.


Destacar que han aconseguit cridar l'atenció del públic en tot moment, ja que la manera de representar-ho ha sigut molt divertida i expressiva. A més a més, el català que han emprat és occidental, estàndard i fluid. Com que els actors són castellanoparlants, felicitar-los pel discurs tan correcte que han utilitzat. 

Per acabar, quant a propostes de millora es plantegen els següents punts:
  • Anar més en cura amb les disfresses que s'utilitzen, ja que el públic són els xiquets i aquests es fixen molt amb els detalls. A més a més, és més cridaner vestir amb disfresses reials i demostra més professionalitat. 
  • Fer un decorat que situe al receptor en el context que s'està relatant la història.
  • Fer ús de música per a moments com el de la lluita. D'aquesta manera es posa més èmfasi a l'acció.


Comentarios

Entradas populares de este blog

El conte embastat

El dinosaure

Gabriel Janer Manila