Carles Cano

Carles Cano Peiró (València, 1957) és un autor valencià què va començar la seua trajectòria com a escriptor d'obres per a joves i xiquets a principis dels anys 80. Els seus llibres tracten tot tipus de gèneres i en la majoria hi ha tocs humorístics. Va quedar finalista del premi Enric Valor l'any 1981 i durant la seua carrera d'escriptor ha estat guardonat amb diversos premis com el Premi Lazarillo de 1994.

Quant a l'animació lectora que han representat les meues companyes sobre aquest lector, han fet un teatre amb titelles sobre els llibres Rodolf el Rata; L'home del sac, La caputxeta negra i La fada pastissera. Hi havia un narrador que anava contant i introduint les històries, hi era una xiqueta què li agradava molt llegir i ens contava els seus llibres favorits.


En general ha sigut una funció divertida però molt usual, sense cap innovació. Com que es tractava de l'última animació lectora i ja hi havia hagut moltes altres representacions amb titelles, aquesta ha destacat menys d'entre les altres. No obstant això, han utilitzat un llenguatge molt correcte i fluid. A més a més, és una representació que funcionaria amb públic més petit pel seu caràcter més humorístic tan peculiar de Carles Cano.


Per acabar, com a proposta de millora es recomana innovar sempre que s'actua amb xiquets, ja que si es fan activitats poc usuals, els nens es fixen més, els agrada més i per tant aprenen més.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El conte embastat

El dinosaure

Gabriel Janer Manila