Pep Albanell

Pep Albanell i Tortdes (Vic, 1945) és llicenciat en Filosofia i lletres. Ha escrit poesia, narrativa i assaig, però principalment teatre. D'altra banda, destacar la seua col·laboració a revistes infantils com Cavall Fort, Rodamón i Tretzevents. La guia fantàstica (1977) va ser el seu primer llibre com a autor en solitari, adreçat al públic infantil i signat amb el seu pseudònim Joles Sennell. Aquesta obra va ser declarada com a "Llibre d'Interés Infantil" pel Ministeri de Cultura.

Quant a les característiques de les seues obres per a joves i infants, es pot dir que predomina la fantasia. Tanmateix, és dels pocs autors que tracta la Ciència-Ficció en català en les seues obres. Així mateix, escriu llibres amorosos, i amb temes com la relativitat a través del temps i l'espai.


Pel que fa a l'animació lectora que han representat els meus companys sobre aquest autor, han escenificat tres obres: La bruixa desdentada, El ball de la Geganta i Conte llunat. En general ha sigut una representació molt divertida que ha captat l'atenció del públic des del primer moment, ja que hi han empleat el canvi de veus per a fer-la més cridanera i ho han aconseguit. 

En les dues primeres representacions, destacar el fet de traure gent del públic per a ballar i participar en l'obra. D'aquesta manera creen interacció i és més entretingut per als oients. D'altra banda, en Conte llunat s'ha dut a terme una funció de titelles. Ha sigut un canvi que ha trencat un poc l'atenció dels espectadors, ja que era una manera d'escenificar-ho molt diferent de les dues obres anteriors. No obstant això, l'ús  constant d'onomatopeies ha creat la necessitat d'estar atents a tota hora per saber què passava. 

Per acabar, com a proposta de millora sols se suggereix utilitzar les titelles amb una grandària major per a ser més vistoses per al públic. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

El conte embastat

El dinosaure

Gabriel Janer Manila