Fina Masgrau


Fina Masgrau (Banyoles, 1935) va cursar estudis en l'Escola Universitària del Professorat de Barcelona, a la Facultat de Psicologia de València. Paral·lelament a la seua ocupació professional en el món de l'ensenyança, des de l'any 1977 s'ha dedicat activament a la literatura infantil. Dins d'aquest àmbit, ha organitzat cursos i seminaris, ha creat històries per a xiquets i materials per a l'ensenyament de la lectura i l'escriptura. D'altra banda, l'any 1983 escriu la seua primera publicació Gegants i des d'aleshores ha mantingut una activitat abundant, sobretot amb la sèrie Marieta.


Quant a l'animació lectora que van fer les meues companyes sobre aquesta autora, van representar tres obres: Marieta i el telèfon, La rata Marieta i Xino Xano. En aquest teatre apareix una mestra i diverses xiquetes que estan a l'escola. Aquestes noies no tenen ganes de fer res, però la mestra els diu que han de llegir. Quan comencen a fer-ho van apareixent distintes ratetes les quals representen a Marieta i aquesta conta les seues històries. 

En general va ser una de les millors animacions lectores que es van dur a la pràctica. Va ser molt divertida, cridanera i entretinguda, ja que els personatges feien participar al públic constantment perquè cantaren cançons populars molt conegudes. Així mateix, el decorat que es va utilitzar estava elaborat amb molta cura i era idoni per a la representació. D'altra banda, destacar el bon ús de la llengua catalana, ja que les actrius són castellanoparlants, i van aconseguir emprar un llenguatge molt fluid i correcte. 

En aquest cas no hi ha cap proposta de millora, ja que ho van fer molt bé. Enhorabona!

Comentarios

Entradas populares de este blog

El conte embastat

El dinosaure

Gabriel Janer Manila